Регіональна молодіжна науково-практична конференція «Механізм старіння в біології» («Mechanism of aging in biology»).

27 березня  2024 року заступник директора з навчально-методичної роботи Альона ХЕБДА, викладачі (Олена ВАСЬКОВСЬКА, Ольга ОРЛОВА, Антоніна СТОЛЯРЕНКО) циклової комісії природничих дисциплін та студенти 1-2 курсів прийняли участь в Регіональній молодіжній науково-практичній конференції «Механізм старіння в біології» («Mechanism of aging in biology»).  Цей захід проводився з метою ознайомлення студентства з особливостями процесів старіння в природі і людському організмі, також була звернута увага на здоровий спосіб життя як запоруку довго тривалості біологічного віку людини. Напрямки роботи конференції: флора. Рослини-довгожителі; фауна. Життєві цикли тварин; біологія людини. Геронтологія; стійкість екосистем та агроценозів; екологія людини.
 
На заході були присутні понад  70 осіб. За матеріалами конференції буде видано електронний збірник тез доповідей, студенти нашого коледжу теж подали матеріали в цей збірник.
 
Цікаві, актуальні і змістовні доповіді не залишили байдужими студентів, ось їх враження від конференції:
 
Чудова конференція, цікава і актуальна тема. Була рада дізнатися багато нового. Сьогоднішня конференція вразила мене своєю інформативністю, детальним поясненням, та кількістю нової інформації,особисто я була приємно вражена)
З  конференції можна було дізнатись про: різні чинники, які впливають на тривалість життя людини і її старіння; показники довготривалості життя в Україні та світі; особливості вікового спектру деяких інвазійних рослин та старіння косметичних засобів.
Найбільше всього мені сподобалось доповідь про вплив гендеру на тривалість життя людини та про старіння косметичних засобів із додаванням лікарських сировин. Про вплив гендеру мені сподобалось тим, як доповідач розповідав і сама тема була доволі цікавою. Про старіння косметичних засобів мені сподобалось як розповідали тему і як до неї готувався автор, використовуючи для цього дослідження
Всім учасникам конференції заплановано видати сертифікати!